Свързани новини

07.06.2021 10:12

Главоболието от сладолед стряска от 15 до 30% от хората, как минава?

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно имате приятели, които казват, че не обичат сладолед. Всъщност, такива хора няма. Но има известно количество граждани – според световните научни изследвания това са от 15 до 30 на сто от населението в отделните държави, което страда от един проблем. И често не си го признава. А днес сме посветили лайфхака си именно на него.


Става въпрос за главоболие от сладолед. Когато го поставим на езика и в устата си, дори да е съвсем малко количество, той сваля телесната ни температура от нормалната: от 36 до 37 градуса. И то немалко – до 30 по Целзий. При повечето хора това стимулира рецепторите ни за хлад и оттам ни доставя удоволствие. Спазъмът обаче удря в главата всеки трети или най-малко всеки шести. Получава се заради страничен нерв с оковчания по целия череп, който е твърде чувствителен при някои. Както при други „изнервя” зъбите.


Кога и как минава тази болка?


В момента, в който престанете да ядете сладоледа. Или всяка друга престудена храна.


Какви лайфхакове ще дадем за онези, които са пристрастени към сладоледа или нямат зависимост към него, но за тях е символ на лятото и особено на трудното му начало, в което живеем в момента?


Единият е да изчакате сладоледът да започне да се топи. През лятото това става достатъчно бързо поради влиянието на въшната температура, така че няма да има проблеми с търпението – нещата си идват естествено. За тази цел по-добре е, както правят всички хора с грижа за фигурата, да си вземате сладолед не във фунийка, а в кофичка. Така няма да се изцапате, нито ще ви бъде некомфортно да изчакате началото на „стопяването на ледовете”.


Другият лайфхак е „да се върнем години назад”. Помните ли колко популярно беше в нашето детство/младост айс – кафето. Ободряващата напитка започва да топи сладоледа в момента, в който се докосне до него, т.е. вече е започнал процесът, когато ни го поднесат. Поради характера си, кафето не просто не пречи, а подчертава вкуса на сладоледа. Пробвайте! 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на