Свързани новини

27.05.2021 10:14

Как деформират пилетата със забранени антибиотици и рискуваме рак

Видян 3175 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Излизането на боса на производството на пилета и яйца в България – дребен играч на европейския пазар, доминиран от два основни производителя, но пък разчистил неудобната конкуренция на малкия ни като курник пазар, прави темата какво ядем като този тип месо супер актуална. Защото пилешкото само се води „манекенска” храна – хем диетична, хем здравословна. Всъщност, тя е доста рискова, включително за добиването на рак, без да знаем. На това сме посветили нашия днешен лайфхак.

В съвременното българско и не само производство на пилешко месо, защото „отглеждане на птици” отдавна е нещо, което не правим в природния и естествен смисъл, всичко е подчинено на мутации на натуралното с цел изкарването на пари. Например, бройлерите умишлено са деформирани телом, като са подсилвани гърдите за сметка на крайниците. Така крачетата им залиняват до степен на практика да бъде невъзможно или силно затруднено носенето на телата. Съвсем като в приказката за „къщичката на кокоши крака”.

Това променя и вкусовете – вместо търсенето да определя предлагането, то се деформира и се налага от предлагането на олигарсите. И кълките от нашето детство – любими на толкова деца от 70-те, 80-те и дори 90-те години, нали даже филмът за Мишлен е „крилце или кълка”, вече не важат. В Азия например, където са верни на традициите и имат най-доброто пилешко месо в момента, развиват хармонично птиците, защото обичат да ядат - все още - техните крака.

Пилетата започват да бъдат тъпкани с антибиотици още от 8-ия ден на живота си с цел нарочното си деформиране. Както се шегуват животновъди: „С толкова химия в тях, по-добре да ги продават в аптеките – те не са птици, а таблетки”. Само напомняме, че именно антибиотиците убиха при „лечението” в болниците у нас от коронавирус, като предизвикаха хипертрофиране на другите заболявания на хората с отслабени организми. Научен факт!

Като ядем пилешко, ни причиняват същото, без дори


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.05.2021 12:10

    KAKVA E TAiA REKLAMA ZA PiLE6KOTO--DRUGiTE ZiVOTNi pak se otglezdat taka,xraniat gi s laina,izvinete me,

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв