Свързани новини

10.05.2021 10:16

Има ли разлика в качеството и вкуса между обикновени, био-, мини- и червени банани: Какво да правим с времето в карантина

Видян 4629 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Веригите напоследък посвалиха цените на бананите, които се оказа, че внасяме повече от домати у нас, така че лайфхакове за тях идват точно навреме. Този плод е чудесна цяла закуска, тъй като заменя лошите въглехидрати, които обикновено хапваме надве – натри. Особено, ако добавим малко мед – получава се идеална комбинация, която зарежда с енергия за дълго, идеална е и преди работа, и преди учене, и преди тренировка – фитнес маниаците я обожават, човек няма нужда от друго до обяд. Същото важи, ако банана, с малко мед или без, го вземете за следобедна закуска.

В задачата се пита – има ли смисъл да се охарчваме за по-специални сортове банани? Верни ли са легендите, че големите от супера на ниската цена се отличават по качество и вкус, давали ги на животните в страните, където се произвеждат и т.н.?

Вие питате – ние отговаряме, както се казваше една популярна рубрика при соца.

Първо, основният сорт банани е Кавендиш. Дълга история е защо носи това претенциозно име, по-известно като название на хотел в Кан. И не е от особено значение. Поне 50% отгоре струват мини-бананите, които се наложиха още в началото на новия век като моден тренд от деликатесните магазини като Далмайр в Мюнхен и Майнл във Виена. Обикновено над 2 пъти по-скъпи от обикновените са био-/органик бананите, за които легендата е, че растат само на екологично чисти площи, не се обработват с никаква химия и т.н. А даже и 6 пъти по-скъпи от нормалните са червените банани.

Второ, няма никаква практическа разлика в хранителните качества


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци