Свързани новини

30.04.2021 08:04

Продуктите за целулит са измама – той не е болест, нито само за пълните дами, а белег за полова зрялост: Какво да правим с времето в карантина

Видян 4019 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди време разказахме, че шампоаните, които обещават специални ефекти като заздравяване на наличната и поникване на нова коса, махане на пърхота или трайно увеличаване на обема са пълна маркетингова измама, както сочат категорично последните международни изследвания. Същата работа е с продуктите за целулит. Учените от САЩ и Русия са единни: кремове, скрабове, специални четки и масажи нямат никаква реална роля за предовратяването или елиминирането на целулита.


Това важи за червените и лилавите горски плодове, пресните сокове от тях, меда и други естествени продукти, които немалко дами, че и уж професионални спа- и уелнесцентрове опитват да приложат срещу „портокаловата кожа”.


Ефектът от всички тези „хитрини” може да бъде единствено и само плацебо. Тоест, измама, че сме си помогнали. Освен някакви краткотрайни заглаждания, които обаче рискуват да ни причинят други проблеми.


Ето и лайфхаковете, които сме посветили на тази тема.


Първото, което трябва да знаете е, че щат или не щат от 80 до 98% от жените в различните държави имат целулит.


Второто, те не „страдат” от това, тъй като целулитът не е болест.


Трето, целулитът не е белег за наднормено тегло или затлъстяване, а за полова зрелост – показва производството на естроген. Затова го имат и младите дами: стройни, слаби, спортуващи. И пак затова го нямат мъжете – хормонът просто не е типичен за тях. Строежът на кожата на двата пола просто е различен


Четвърто, храната има значение само, доколкото т.нар.джънк фууд просто повишава количеството целулит, но далеч не е решаващ фактор за образуването му, което е напълно „програмирано” и естествено.


Използването на четки за сух масаж ускорява кръвообръщението, когато извършваме движенията, но няма реален ефект върху целулита, както показват изследванията, обаче от друга страна заплашва с образуване на неприятни инфекции на кожата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.04.2021 09:22

    Абе, не е баш така, генетично е, и лекарства и мазила действително не помагат.Тати беше склонен към целулит, мама ми - не. Аз съм от страната на тати, но не не пълнея, карам на едни и същи килограми от късен тийн и за това не правя целулит. Иначе, целулитът е доста неприятен пикчър

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден