Свързани новини

25.04.2021 08:04

Коя е идеалната температура за душ и вана, за да спим като къпани: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3550 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Да спиш като къпан", не като заклан, се оказва изключително правдива максима, макар и народна пословица. Според последните изследвания на учените банята се оказва важен фактор за здрав, спокоен, качествен сън. За да бъде стопроцентово ефективна обаче, длъжни сме да ви дадем нашите лайфхакове по темата.
Първият от тях е свързан с температурата на водата. Международните изследвания показват, че идеалната топлина не е същата като на човешкото тяло, каквото поверие се носи у нас. Всъщност е доста по-висока. Вместо 36,6 като при нас - хората, оптималната температура на душа или ваната, която приемаме, следва да бъде 42 градуса. Или максимума, на който тялото ни може да издържи само по себе си. Това е точката на релакса и на "разтапянето ни", когато се къпем.
Знаел ли е нещо по въпроса Дъглас Адамс, за да направи 42 отговора на "Живота, Вселената и Всичко останало" в своя Пътеводител на галактическия стопаджия? Няма как! Просто е предполагал. Или не е, но просто е улучил формулата на идеалната банска температура.
Вторият лайфхак , който даваме след узнаването на резултатите от международните изследвания върху къпането е свързан с идеалното време да вземем душ или вана преди лягане. Отговорът не е 42 минути. Учените го определят за времето между 2 часа и 1 час преди да отидем в леглото.
Комбинирайте това знание с другото, което сме ви дала - най-добре за организма и здравия сън е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Мария Пецева до анонимен 25.04.2021 23:32

    Троле, кой те кара да четеш този при толкова сайтове - не се ли усещаш, че се разконспирираш? Или пък не се къпеш и статии за душ и вана не са ти интересни? Нормално, като те чета, личи, че ти липсва всякаква култура. При толкова хиляди сайтове, ходи на друг да досаждаш.

  • 001 Anonimen 25.04.2021 14:33

    страхотна тема!Всеки ден ни показват,че просто няма какво да четем в този сайт.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп