Идва българският сезон на агнешкото, което всъщност е добре да ядем цяла година. Преди да изберете за себе си, имайте предвид нашите лайфхакове днес -общите и конкретните.
Вече писахме, че французите доказаха с изследване върху 2000 души на 46-76 години Оказа се, че агнешкото стимулира паметта и работи чудесно срещу деменция.
Агнешкото обаче има и други достойнства, особено, ако се яде правилно - винаги с пресни зеленчуци - не с ориз и тежки храни като гъби и дреболии, както правим ние. Представете си каква комбинация се получава с домати, които според последните изследвания на Университета в Шефийлд вдигат с невероятните 40% качеството и активността на мъжките полови клетки.
Идеалното агне според познавачите от Франция е на около и малко над 4 месеца, с тегло 14-15 килограма.
Като всяко червено месо става за ядене до 3 пъти в седмично.
Понеже е мазно, не използвайте допълнително масло, когато го приготвяте.
Изненадващо, но перфектната марината за него се оказва айранът, смятат други познавачи на този вид месо - кавказците. Те са майстори на приготвянето и на двете и смятат, че прословутата им сила - само вижте Хабиб, и невероятното им дълголетие се дължи именно на агнешкото и айрана, с които растат и живеят.
И французите, и кавказците са категорични: агнешките котлетчета се ядат най-вкусно с пръсти, спестете си елегантността на приборите и се насладете.
Овнешкото и шилешкото пък в никакъв случай не са подходящи за децата.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
сори, изкристализират
Не на агнешкото, млади прасенца или пилета ако имате Rh- като активен или тих ген. Пурините, пийпъл ще ви изсростализират в ставите.
Делът на еврото в глобалните ...
бТВ Синема 21 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит