Свързани новини

01.03.2021 11:23

За имунитет, гърло, отслабване, гадене, мускулни болки - джинджифил: Какво да правим с времето в карантина

Видян 2982 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Още древната китайска медицина е открила някои фантастични действия на корена от джинджифил, който мнозина у нас наричат за удобство джинджър. Но и в Европа го използваме дори като брашно още от 10 в., т.е. 1100 години. Съвременната медицина доказа много негови лечебни качества не само за гърло и именно на това сме посветили днешния ни лайфхак.
Китайците правят отвара - нещо като чай - от джинджифил и лук, като добавят и малко захар, но това не е полезно. Ако пиете по 2-3 чаши от него, гарантират, че гърлото е излекувано. Те са открили преди векове и друго полезно свойство на корена - противовъзпалително и успокояващо мускулните болки. Тръгвайки от опита им, треньорът и нутриционист Джеф Кавалие добавя за любителите на фитнеса и здравословното хранене още две полезности на джинджъра - увеличава визуално мускулния обем и релефа, като при това сваля килограм - килограм и половина за 2 месеца.
Професор Чарлз Емала от Колумбийския университет - един от най-престижните в САЩ, доказва всички изброени свойства на корена от джинджифил. И ги обяснява с наличието на веществото ГИНГЕРОЛ/ДЖИНДЖЕРОЛ 6, заедно с мощно участие на витамините С и В, на минерали. Според известния учен, не само гърлото се влияе противогрипно и противовъзпалително от тях, но може да се повлияе дори на бронхиална астма. Наистина се доказват и облекчаването на мускулни болки, и отслабващия ефект за тялото. Защо? Гингерол/Джинджерол 6 е виновен за ефекта на ситост, който създава употребата на корена, както и усещането за загряване. Те хем действат противовъзпалително, хем стимулират метаболизма. А така - чрез по-добра обмяна на веществата, по-добре се регулира и телесната маса. Изследванията в САЩ и Русия сочат още намаляване на риска от атеросклероза, стимулиране на перисталтиката и нормалното храносмилане. Също така са корените от джинджър са много полезни за дамите - помагат им срещу менструална болка, а на временните - но не на финалния етап, и в сушен вид, намаляват токсичните ефекти.
Въпросът, освен кога, е колко и как да употребяваме джинджифила, за да е полезен, а да няма обратен ефект?
Учените доказват, че оптималната доза за употребяване на природния лек е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат