13.05.2009 12:44

15 000 лв., за да станете катаджия

Видян 2797 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната финансова криза удари и рушветите за постъпване на най-апетитната позиция в МВР, а именно КАТ. Докато преди години рушветът за назначаване за пътен полицай беше 10 000 лв. то вече цената за това е 15 000, научи 19`. Парите се дават на работещ служител, който придвижва рушвета нагоре към началството, разказаха полицаи пред вестника. Дадените пари се избиват, защото всеки шофьор знае, че и за най-дребните нарушения на катаджиите се дават по 15 и 20 лв.


Междувременно стана ясно, че 393 кандидати са подали документи в конкурса за набиране на полицаи със средно образование за 37 работни места в МВР - Благоевград. Това означава, че повече от десет души ще се конкурират за едно място на предстоящите изпити по физическа подготовка, интелектуални способности и психологически тестове, съобщиха от МВР.


Основните заплати на началниците отдели, заместник-директорите и директорите в централните структурни звена на МВР варират от 1174 до 1423 лева. Юрисконсултите в системата се разписват срещу основни заплати в размер от 919 до 1042 лева, а началниците на група в Районните полицейски управления в София взимат между 904 и 932 лева основна заплата в зависимост от категорията си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния