Свързани новини

13.05.2009 09:01

Интегрирането на сърбите - основно предизвикателство в Косово

Видян 1410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интегрирането на сръбското малцинство в обществото в Косово е "главното предизвикателство" пред властите в косовската държава, съобщи организацията Интернешънъл Крайзис Груп в доклад, публикуван вчера и цитиран от БГНЕС.


"Повече от година след обявяването на независимостта интеграцията на сръбското малцинство остава основно предизвикателство за правителството в Прищина", съобщи организацията в последния си доклад за Косово. Трябва да се положат повече усилия, за да се убедят сърбите, че имат бъдеще в Косово, пише още организацията. Според нея политиката на Белград към Косово цели да изолира сърбите от косовските институции, за да "дискредитира независимостта на бившата си провинция". Косовските лидери обявиха независимост на 17 февруари м. г. Новата косовска държава е призната от 58 страни по света, сред които САЩ и повечето държави-членки на ЕС. Представителката на Интернешънъл Крайзис Груп Сабине Фрейзер препоръчва "да се окуражи интеграцията на сърбите най-вече на местно ниво, където проблемите от тяхното ежедневие може да бъдат обсъждани по-ефективно, ако се изгради по-прозрачна и по-отговорна система за децентрализация". Организацията приканва Сърбия да престане да подкрепя паралелните сръбски общински структури в Косово и да не обезкуражава опитите на косовските сърби да участват в процеса по децентрализация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева