Свързани новини

19.02.2021 10:12

Горската баня за пречистване на тялото, съзнанието и за имунитет

Видян 4608 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отделете днес или този уикенд време за нещо, което е много лесно, много важно и помага много за баланса на тялото, на съзнанието и дори за имунитета срещу коронавирус, грипове, всякакви други болести. Можете да го практикувате навсякъде в чудесните зимни условия, когато и въздухът е по-чист: най-добре отидете до близката планина, или поне до парка. И пробвайте що е то Горска баня!
Не ви трябва нито специална подготовка, нито специална екипировка, а само малко време. Време, което да спрете.
Нашият лайфхак е да ви кажем как точно да го направите, за да си помогнете.
Ако изберете първия вариант - да се отправите до планината или до естествена гора в съседство с мястото, където живеете или работите, може да стигнете до сърцето на гората като стъпвате по снега. Ако продължите да го правите и напролет, събуйте и обувките си, докато навлизате навътре.
Ако пък решите да следвате трендовете, можете да започнете да практикувате толкова модния в алпийските държави в момента спорт ски-ходене. Не ски-бягане, не ски-ориентиране, а просто ходене, което ските просто улесняват в преспите и позволяват да навлезете безопасно толкова навътре в гората, колкото прецените!
Най-важно от всичко, за да има ефект от техниката, в която ви посвещаваме,  е спокойствието. Колкото по-бавно ходите, толкова по-добре ще релаксирате, ще отворите порите и съзнанието си за перфектен баланс, за спокойно дишане, почти медитация. Краката сами ще ви носят дотам, докъдето ви се ходи, сякаш ще се включили на автопилот.
Изберете просто хей така едно дърво.
Отдавна е на мода да се прегръщат дървета, но ние не искаме това от вас. Докоснете дървото с ръце. После се приближете до него с носа си, дори го целунете, за да усетите релефа на кората му. Вдишайте с пълни гърди неговото ухание. И така толкова време, колкото ви е приятно.
Какво постигаме така?
Италианските учени казват, че взаимно си помагаме с дървото, като вземаме от неговия кислород, а му даваме въглероден диоксид от себе си, което му помага да диша. Прочистваме не само носа, но и съзнанието си. Обонянието всъщност е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!