Свързани новини

15.02.2021 10:46

Домати, ядки, капучино, вместо ягоди и шоколад за афродизиаци: Какво да правим времето в карантина

Видян 3012 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако нещата не са се получили по най-добрия начин на Св. Валентин, може обяснението да е просто и на това сме посветили днешния лайфхак. Кой знае защо за афродизиаци се приемат храни като ягодите. Научното обяснение е съдържанието на цинк в тях, но то е толкова малко, че трябва да изядете 7 кг, за да ви подействат. Легенда се оказват и легендите, че Монтесума пиел по 12 чаши шоколад - оригинално не е имало на блокчета, след което редувал жените си в леглото - даже сред съвременните учени се смята, че сладките неща може и да вредят на либидото.
На ръба на вярното е, че червеното вино помага за секса. Това, както показват научните изследвания, важи за дамите, но не бива да се пият повече от 1-2 чаши, за да не се превърне ефектът в дефект. И да доведе до неочаквани последствия.
Ако търсите напитка - афродизиак, сигурно ще се учудите, но това е капучиното. То едновременно помага срещу рак на простата и също така - против еректилна дисфункция.
Още индийците, докато са създавали Кама Сутра, са открили, че млякото е верен спътник на качеството в любовта. Там обаче, вместо кафе, предпочитат да го комбинират например с шафран, който вече доказано и от съвременните учени, помага за добрата функция на половата система на мъжете, както и за повишената възбуда на жените.
Изобщо, афродизиаците са толкова по-добри, колкото повече влияят на обонянието - в този смисъл чудни са кардамонът, куркумата, ванилията - те действат перфектно на  центъра на възбудимостта в мозъка.
Последното твърдение категорично беше доказано от изследването на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на