Свързани новини

11.05.2009 18:39

Малки художници от Перник рисуваха родния град

Видян 1575 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредната изложба в галерия „При кмета” в сградата на общинската администрация беше открита от кмета на Перник Росица Янакиева, предаде БГНЕС.


Изложбата е под наслов „Нарисувай своя роден град” и съдържа погледа на пернишки деца към това как изглежда града им, към неговата природа, сгради, традиции и хора. Вглеждането в изложените картини позволява да се видят символите на Перник и как малките художници възприемат тяхното влияние. Кметът на Перник Янакиева подчерта в изказването си, че това е четвъртата или петата изложба, откакто е изградена галерията, но по нейно мнение тя е най-впечатляващата от всички. „И вие, както вашите приятели, които току-що пяха сте разбрали, че това е нашия роден град, който обичаме достатъчно, за да го видим през очите си красив и това го прави по-различен от всички други. Когато човек излезе навън и види Перник в тази пролетна премяна, той осъзнава, че е красив, зелен, усмихнат и вие, децата на Перник сте най-голямото му богатство” завърши Янакиева. Тя връчи дипломи на участниците в изложбата и като подарък пъзел за сглобяване на „Кракра Пернишки”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог