Свързани новини

21.01.2021 17:01

София през погледа на Софиянци - в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какъв е образът на съвременна София през погледа и личните истории на едни от най-емблематичните й жители ще разберат зрителите в новата специална документална поредица „Софиянци“, която тръгва по Bulgaria ON AIR от 7 февруари.


В продължение на три поредни недели националната политематична телевизия ще излъчи кратки авторски филми на Екатерина Генова и Юрий Дачев, които илюстрират как личностите влияят на историята на града и по какъв начин столицата бележи биографиите им.


„Шефа“ на Раковски“ –  на 7 февруари от 18 часа


На 7 февруари, от 18:00 часа, може да проследите първия от поредицата портрети, в който ще оживее историята на „Шефа“ на Раковски“. Така в изминалото детство децата от квартала наричат оперната певица Еделина Кънева. Във филма самата тя на един дъх ще разкаже за своите първи срещи с операта, уроците по пиано и репетициите на Детския радио хор, докато се разхожда по любимата си улица, белязала едни от най-ярките спомени в живота й.  


В неделната вечер Bulgaria ON AIR ще излъчи и друга вдъхновяваща среща, запечатана от камерата на „Софиянци“. В нея в главната роля влиза актьорът Любен Чаталов. По време на разходката си из любимата София той ще посети адресите на неговото детство, младост и бохемски години. Заедно с екипа на поредицата, Чаталов ще се повози на трамвай, който се движи по старата линия номер 3. Обиколката на столицата и сладкодумните разкази за изминалата младост по софийските улици ще приключи до бариерата на Киноцентър „Бояна“, където актьорът е заснел стотици метри филмова лента.


Вълнуващите срещи, неразказаните истории, обиколките из познатите улици и непознатите истории на едни от най-емблематичните софиянци – гледайте в три поредни недели от 7 февруари, от 18:00 часа, по Bulgaria ON AIR.


Поредицата е финансирана от „Програма Култура“ на Столичната община.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак