Свързани новини

19.01.2021 10:10

46% от мултивитамините не отговарят на необходимите качества: Какво да правим с времето в карантина

Видян 6828 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Покрай страховата невроза от коронавирус, целокупният български народ пие като невидял мултивитамини. Това от една страна е правилно, а от друга може да се окаже, че няма никакъв смисъл. На това сме посветили днешния лайфхак за времето в карантина.
Първия ни съвет, който вземаме от международните изследвания по темата - в никакъв случай не пийте витамините по азбучен ред - А, В, С, Д, каквато препоръка дават даже лекари - звучи забавно, но не и за организма. Някои са ни необходими ежедневно, докато други са в напълно достатъчно количество в храната и не бива да ги предозираме.
В Европа големият естествен недостиг е на витамин Д. Единствено през лятото той е в достатъчно количество в умерения ни пояс. Той, както вече сме писали, се съдържа в по-мазните риби, а в най-концентрирано състояние - примерно в дроба от треска, също в жълтъците. Понеже все са тежки храни, някои си го набавят на капки. те също са мазни, но са много необходими на нашия организъм.
Мнозина се предозират с витамин С, което е по традиция, въведена през 70-те години като масова практика по почина на двукратния Нобелист Линус Полинг. Той вижда в този витамин пенкилер - нещо, което лекува едва ли не всичко, особено срещу грип и настинка. Въпреки че маниакът живее до 93, накрая умира от рак, срещу който, както и срещу още доста заболявания витамин С не помага.
Софи Хан от университета в Западна Вирджиния разказва, че витамин С поне не е опасен, макар да е много надценяван, както сочат изследванията на неговия научен екип. Но например предозирането комбинацията от споменатия витамин Д с калций може да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и