Свързани новини

17.01.2021 10:08

Защо се правят паузи в пиенето на минерална вода: Какво да правим с времето в карантина

Видян 4868 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнозина смятат минералната вода за най-полезното нещо на света и точат ли точат от многобройните ни извори за ежедневна домашна употреба, наливайки се с безкрайни количества от нея. Кълнат чешмяната вода. Учените обаче, и то по целия свят, след задълбочени изследвания предупреждават - за разлика от чешмяната, особено преминалата през филтър, което я прави напълно безопасна, минералната вода не бива да се пие непрекъснато.


Трябва да се правят паузи при непрекъснатото й приемане - например 3-4 седмици екшън и пак толкова почивка от нея. Това е и нашият днешен лайфхак за вашето здраве и благоденствие.


Какво ни грози, ако не спазваме предписанието на експертите?


Можем да навредим на ставите си, особено дамите е редно много да внимават по тази линия, тъй като с възрастта без друго стават доста изложени на риск от проблеми в областта, дори можем да натрупаме камъни в бъбреците.


Преди всичко, но моментът е изпуснат, преди да започнем да поглъщаме големи количества от определена минерална вода, най-добре е да се посъветваме с лекар. Понеже всяка има различен състав, та не е все едно дали ще се наточи от Горна баня, от Банята, от Княжево, от Банкя и т.н. Това, което за някои е лекарство, за други е отрова - много пъти сме напомняли тази древна римска мъдрост, която не е спряла да важи до днес.


Недоверието към т.нар. трапезни води също е добре да отпадне - не ги подценявайте, не ги смятайте за ментета - може би като изберете тях вместо минералните ще спасите здравето си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей