Свързани новини

16.01.2021 08:01

Защо Вики Бекъм влезе в болница заради риба тон - отровна ли е наистина: Какво да правим с времето в карантина

Видян 9898 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Виктория Бекъм се оказа в болница заради предозиране с .... риба тон. Не е смешно - модната диета, която налага човек да се храни ударно с този морски обитател е наистина опасна, а ние ще обясним защо. Причината е, че като всички големи риби, имат големи натрупвания от олово в кръвта и органите си, а това е следствие от замърсяването на океаните, особено Тихия и Индийския, миещи бреговете на Азия, където екосъзнанието не е на високо ниво. Според изследванията на китайските учени виновник е планктонът, който разнася замърсяванията, които нарастват, а тонът го поглъща. Освен олово, големите риби се натъпкват и с много други и то все повече тежки метали. Освен това се нагълтват и с пластмасови частици, които попаднали през рибата в нашите организми са и канцерогенни.
Какви са нашите препоръки в днешния лайфхак, като имаме предвид, че през зимата мнозина обичат да хапват пица, паста, салата с риба тон или я предпочитат като сходна, но по-евтина от така популярната сьомга, която напоследък и не се ползва с много добра слава поради поредица разкрития?
Първо, гледайте опаковката и търсете на етикета страната на произход на продукта. Не, че на това може да се има 100% доверие, тъй като открай време китайците купуват фирми на Стария континент заради надписа "произведено в ЕС", който европотребителите предпочитат пред "произведено в Китай". Все пак, отбягвайте страни от Югоизточна Азия като произход на тона. В развъдниците в Адриатика, особено в Хърватия например, качеството на рибата и замърсяването й е несравнимо по-малко, тъй като тя не плава свободно и може да се контролира съставът на водата, в която расте. Парадоксално е, че за първи път ви препоръчваме питомното пред дивото като храна, но здравето е преди всичко.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е