Свързани новини

13.01.2021 10:45

Кой ден с кой цвят и с коя планета е свързан: Какво да правим с времето в карантина

Видян 2680 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От древността - в Европа го дължим на римляните, отделните дни на седмицата са свързани с отделни небесни тела, повечето взели имената и на боговете от античния пантеон. В романските езици и досега те се наричат така - понеделник до днес е назоваван "ден на Луната", вторник - на Марс - и планета, и бог на войната, сряда - на Меркурий - и планета и бог на търговията и кражбите, четвъртък - на Юпитер - планета и върховен бог, петък - на Венера - планета и богиня на любовта, събота - на Сатурн...
Днешният ни лайфхак свързва всичко това и с цветовете, които специалистите препоръчват като най-добри за отделните дни, като дава и съвети коя дейност е най-подходяща. Джина Станчева е едновременно вносител на някои от най-престижните италиански марки, но също така и астролог, който наследи при Гала без време отишлия си брат Иван. Ето нейната визия като лайфхак: "


#ПОНЕДЕЛНИК - ден на #ЛУНАТА (от #Рак) цвят: #БЯЛ и #СРЕБРИСТ
Този ден е ден на приемането, на семейството, майката и родовата памет. Казваме, че любовта "минава през корема". По-дълбокият замисъл на това е, че семейството се сплотява около трапезата и тогава чувстваме грижата и любовта, с която сме заобиколени. Този ден е подходящ за семейните неща, за покупки, които са необходими за ежедневието. Да разговаряме с майка ни, да споделяме мислите си и да се интересуваме от чувствата на хората от семейството ни. Ден, в който можем да отдадем грижа на нуждаещите се, особено на жени и възрастни хора.
Внимание! - Да не станем досадни и капризни.

#ВТОРНИК - ден на #МАРС (от #Овен), цвят: #ЧЕРВЕН
Ден, в който лесно ще изявим силата, мъжеството и устрема си да бъдем победители. За всяка инициатива е нужен водач. Да бъдем водачи, където сме призвани, да бъдем водачи на себе си. Да палим искрата на действието, честността и истината е вдъхновяващо. Да се представим и заявим в средата. Този ден е подходящ за спорт и по-силови и физически натоварвания.
Внимание! - Да не станем агресивни.

#СРЯДА - ден на #МЕРКУРИЙ (от #Близнаци), цвят: #ЖЪЛТ #НЕБЕСНОСИН
Ден, в който комуникацията, говоренето и посредничеството вървят добре. Да продаваме и преподаваме. Да учим (курсове) и четем, а след това и да предаваме тази информация. Да общуваме с братя и сестри, с близки и съседи. Да сложим в ред документацията - лична и служебна. Да се движим и правим кратки пътувания и разходки. Този ден е подходящ да се свързваме с хора, инициативи и обстоятелства.
Внимание! - Да внимаваме с клюки и интриги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог