Свързани новини

08.01.2021 10:41

Марихуаната измести алкохола по време на пандемията

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти половината от потребителите на канабис на възраст 21 и повече години са заменили или намалили консумацията на алкохол с марихуана от началото на пандемията на коронавируса, според резултатите от проучване на Харис, публикувано този месец. Проучването също така установи, че една трета от тези, които употребяват канабис за развлечение, предпочитат канабиса пред пиенето на алкохол, съобщава Форбс.


Близо 2000 възрастни на възраст 21 и повече години са запитани относно техните навици на консумация от началото на пандемията от Covid-19 по-рано тази година. От тези, които са заявили, че някога са употребявали канабис, 42% са заявили, че или са започнали, или са увеличили консумацията си по време на пандемията, докато 45% са заявили, че са заменили или намалили употребата на алкохол с канабис.


„От началото на пандемията наблюдаваме увеличаване на броя на новите потребители в нашите диспансери с повече хора“, заяви Джо Байерн, президент на Curaleaf, в съобщение за пресата. „Либерализацията на растението - и нарастващото разнообразие сред потребителите, които му се радват - ще продължи, тъй като широката общественост ще се заинтересува повече от включването на канабис в своите здравни и уелнес процедури.“


Проучването е проведено от Харис Пол от името на Curaleaf, производител и търговец на дребно на продукти от канабис, работещ в 23 държави. Общо 1895 възрастни попълниха онлайн проучването между 8 октомври и 12 октомври, като 772 от респондентите съобщиха, че някога са употребявали канабис. Проучването установи сходство в консумацията на канабис, независимо от образователното ниво или семейното положение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв