Свързани новини

07.05.2009 14:54

Близо 2 млн. лв. искат за плажа на Златни пясъци

Видян 1852 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 1,8 млн. лв. иска държавата за плажа на Златни пясъци, съобщи moreto.net. Това е минималната тръжна цена, определена от Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Ивицата на Златни пясъци е най-скъпо оценена сред всички останали по Черноморието. Тя е и една от най-големите – с обща площ близо 131 дка.


Сред атрактивните плажове за отдаване под наем е този в Елените - при цена от едва 100 942 лв. годишно за 24 365 кв.м. Държавата търси наематели и за ивиците в Балчик, Бяла, Каварна, както и за южните зони - Равда, Созопол, Обзор и Ахелой.


Кандидатите за стопани на пясъчните крайбрежия ще наддават на тайни търгове. Документите за конкурса струват почти толкова, колкото и годишният наем. Участниците в търга плащат за участие по 1000 лв., става ясно от обявата в сайта на строителното министерство.


До края на май трябва да са известни новите наематели на над 40 плажа. Договорите ще бъдат за срок до 5 години, но те могат да бъдат прекратени и предсрочно при готова концесионна процедура, защото засега такава няма, обяви строителният министър Асен Гагаузов. Новото изискване на министерството е поне половината от площта на плажовете да е без поставени чадъри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.