Свързани новини

30.11.2020 11:52

Оплачете се на дърво, за да се излекувате: Марина Абрамович (Видео)

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Оплакване на дърво е последното допълнение към Метода на Абрамович, поредица от упражнения, разработени от артиста, които тя разкрива в нова програма на Sky Arts.

„Дърветата са като човешки същества“, казва Марина Абрамович. "Те имат интелигентност. Имат чувства. Те общуват помежду си. И освен това са напълно мълчаливи слушатели. Можете да им се оплаквате." И да издавате разочарованията си от страшната 2020 година на едно дърво е точно съветът, който художникът дава на обществеността.

Пърформънсът Оплакване на дърво е най-новото допълнение към „метода на Абрамович“.

"Важно нещо е, че наистина избирате дърво, което ви харесва. Може да е малко и дори не толкова красиво дърво. Но вие имате някаква връзка с това дърво, емоционално. Не избирайте дървото заради красотата на дървото. Вземете дървото заради миризмата му, кората, листата. Каквото и да предизвиква привързаността ви. Затова се огледайте и вземете дървото, което харесвате.

Не прегръщайте веднага дървото. Просто почувствайте енергията на дървото. Дори да не го докосвате, а просто да държите ръцете си върху него.

И тогава се оплачете от сърце. Това е цялата идея. Това е като пътешествие в неизвестното. Затова излезте от защитната си кутия и направете нещо различно.

Надявам се, че можем да създадем някаква тенденция, че всъщност хората ще тичат по парковете и ще започнат да се оплакват от дърветата. Това е един от начините за изцеление в този момент от нашата история.

Оплакването към дървото също е начин за извличане на енергия от дървото - за вас. И да се излекуваш. Така че дървото всъщност лекува оплакването. Отваряш сърцето си. Просто разказвате целия си негатив и какво ви притеснява в живота ви. А дървото е мълчалив слушател. И всичко се абсорбира в кората на дървото. И вие се чувствате подмладени. След това се чувстваш щастлив", твърди Абрамович.


Виж видео ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви