Свързани новини

24.11.2020 13:36

Лекарят лекува, но оздравяването идва от природата: Проф. Ал. Чирков

Видян 2701 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 82 г. почина проф.д.м.н. Александър Чирков – лекарят, направил най-голяма кариера в чужбина от родените тук, създал сърдечната болница Св. Екатерина – най-добрата у нас, и изгонен от нея с административни хватки от ученика си Генчо Начев – най-големият милионер сред директорите на държавни болници. Ето Чирковата философия:


 "Като си променят мисловната култура, българите ще видят, че ще има по-малко болни. Но докато има избухливост, нетърпимост, желание за отмъщение, омраза, клюкарство – всичко това изтощава мозъка. А той изпраща сигнали към съответните гени, които от своя страна изпращат съответните ензими, и се започва – високо кръвно налягане, атеросклероза, ракови заболявания и други. Като прибавим и това, че се тровим с лоша храна и с цигари, можете да си представите какво е положението. Ако вие само се разхождате и мислите за добри взаимоотношения с хората и как да не сторите на някого нещо лошо, и ако се храните до 18 часа, с разнообразна храна, ще живеете по-добре. Природата за това е създадена да ни дава храна, която да ни дава и здраве. Навремето Хипократ е казал: "лекарят лекува, но оздравяването идва от природата!"


Светла памет!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Българин 26.11.2020 17:40

    Почивай в мир Професоре! Българският народ те знае и помни!

  • 002 Anonimen 26.11.2020 17:38

    генчо начев, бе изваден от Казанлък и обучен от чирков!!! ученика охапа ръката която му откри света и му даде път за развитие! това е истината!

  • 001 Anonimen 24.11.2020 15:31

    Голям, голям българин!Лекувал съм се в неговата болниц-нямам думи да изкажя благодарноста си! Беше велик.Почивай в мир професоре.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог