Свързани новини

26.11.2020 10:34

Домати против главоболие и за здраво сърце: какво да правим с времето в карантина

Видян 3756 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако спазвате указанията от нашите лайфхак идеи за карантината, вече знаете, че на ден трябва да хапваме поне 300 грама зеленчуци. Ако се чудите какви да купите - дали от толкова модното броколи например, дали диетичното зеле, дали прости краставици или друго, даваме ви веднага бързо и качествено решение. Изберете домати, дори да сте чували от някой специалист като д-р Емилова, че те не са препоръчителни.


Всъщност, оказва се, че червения зеленчук е супер храна. Доматите са чудесен зеленчук срещу коронавирус, защото един от най-устойчивите му симптоми е главоболието. Любимият на българите зеленчук дава облекчение срещу това. Доматът също така отхлабва стреса, който пък е причина за отслабване на имунитета, за паник атаки, които мнозина вземат, заради задушаването, за коронавирус. Ако има обаче нещо, за което е най-добър, това е здравото сърце. А както е известно, болните от кардиологични проблеми са най-уязвими за коронавируса. Повече от половината му жертви, ако погледнете ежедневните списъци на Здравното министерство,


Какво толкова има в доматите, че помагат на сърцето? Нещото се казва  ликопин и е антиоксидант. Той е много добър против хипертония, от която страдат стотици хиляди българи. Жалко е, че само тази година производството на домати у нас се срина с 27% по данни на Земеделското министерство. И то за поредна година.


Разбира се, доматите не са идеални за всички. С тях не бива да прекаляват хора, които имат проблеми с бъбреците, особено камъни, а също и подагра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева