06.05.2009 15:06

Евтин алкохол ни залива в летните месеци

Видян 3648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще продължи да бъде страната с най-евтин алкохол от страните в ЕС и през този летен сезон. Това е и основната причина родината ни да бъде определяна като алкохолна туристическа дестинация. Бутилка Бейлис в стилна метална кутия можете да намерите в Кауфланд на цена от 22 лв. Напитката набира все по-голяма популярност във вечерните заведения у нас, но все още си остава предпочитана напитка предимно сред дамите. Бяло вино- българско можете да намерите между 4 и 7 лв. Водка Флирт Зелена ябълка от 0.7 л. Се предлага на цена от 7 лв. Ако предпочитате да пиете Absolut ще трябва да платите 26 лв. за един литър. Семейството на Absolut се попълни от новата гама "Absolut Mandrin". Свежият вкус на мандарина е основа за приготвянето на някои коктейли.  Последната придобивка в семейството ароматизирани водки на Absolut е Absolut Apeach. Тя има плътен прасковен вкус, но без тежкия захарен аромат на прасковения ликьор.


Ако си вземете пакет от шест бутилки гроздова ракия с грамаж от 0.7 л. Пещера ще платите за всяка от тях 6,70 лв. Бургаска мускатова  ще ви струва около 11 лв.


В България годишната консумация на алкохол е 60 млн. литра и непрекъснато се увеличава. От тях 10% са спиртни напитки, домашно производство, а останалите са от магазина, най-често водка.


"Форбс" направи класация в края на миналата година на най-популярните питиета в различни страни. В Китай трите най-популярни напитки са Chivas Regal, Hennessy и Johnnie Walker. В Русия челната тройка е изцяло от водка - Green Mark, Putinka и Pyat Ozer Vodka. Американците предпочитат Smirnoff. В Канада най-много се котират водка Smirnoff, ром Bacardi и Captain Morgan. Според Форбс в Румъния пият много и то предимно слабо познат алкохол, местно производство като Tarie de Bihor, Сталинская водка и румънското бренди Александрион. В Италия най-популярни са местни аперитиви. Това са Aperol, Molinari и Montenegro - трите най-разпространени в Рим. Испанците определено залагат на уискито. Трите най-купувани напитки там са J&B, Ballantines и DYC. Водката е третият най-популярен алкохол в Германия (най-предпoчитаната там марка е Горбачов). На първо място е немското бренди Gold Krone Wilthen, а на второ трудният - Jaegermeister.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец