Свързани новини

16.11.2020 13:42

Европа говори на btvnovinite.bg и в още 18 водещи европейски медии

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Милиони европейци говорят по важните теми за бъдещето на Стария континент в международен проект, който се реализира с помощта на водещи медии в близо 20 държави. bTV Новините подкрепя на територията на България медийната платформа „Европа говори“ (Europe Talks), която събира хора с различни политически виждания в диалог по темите, които ги вълнуват.


Коронавирус, безработица, глобална несигурност, развитието на Европа и отношенията с Русия – това са само част от темите, които „Европа говори“ поставя. Всеки може да се включи в дебата като отговори на въпросите в анкетата до 30 ноември. В следващия етап на проекта, всеки, който има желание, може да се срещне и да дебатира с европеец от друга държава, който е на противоположното мнение по съответната тема.


Европа говори” се реализира по инициатива на германската онлайн медия „Ди Цайт“, а сред партньорите са още „Ла Република“, „Газета Виброча“, „Дер Щандарт“, “Франс 24” и други. 


Главният редактор международни новини в редакцията на bTV Кристина Баксанова коментира: „Ние вече имаме добър опит в съвместната работа и обмяната на идеи с колеги от различни чуждестранни медии. „Европа говори“ е и възможност да се чуят българските позиции в този обществен европейски дебат.” 


За нас е важно, че сме част от този проект, защото искаме до българската аудитория да достигнат темите и идеите, които движат Европа напред в този труден момент.”  Това сподели Явор Николов - главен редактор на btvnovinite.bg.


„Ди Цайт“ определя проекта като „социален експеримент“ или „политическа платформа за запознанства“, като в предходните издания са участвали над 100 000 души, а през 2019 година в дебатите са се включили хора от 33 страни. Много от тези хора продължават да поддържат връзка и признават, че срещата с другата гледна точка към дадени проблеми им е помогнала да разберат света по-добре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева