01.10.2008 11:27

Чай срещу настинка

Видян 9303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е било да няма циганско лято, така и тази година има, но при студа, който беше и както се очертават нещата с парното, трябва да се вземат всички мерки.
Да не повтаряме за парното, защото има и ред други чисто български причини, поради които ще сметнете сигурно за издевателство препоръката “усмихвайте се по-често”.
Иначе официално и научно е доказано,че щастливите хора, положително настроените, са по-издържаливи на заболявания като грип например.
А хапче срещу настинка и хрема все още няма - британски лекари вече пробват клинично лекарството и смятат,че ако резултатите са добри,то ще появи на пазара до 5 години.
Най-лесното и просто нещо е да се пие чай - черен или зелен. Той набавя необходимите антиоксиданти.
Билковият чай също е много полезен, особено комбинациите от различни лековити треви. В Европа в момента тече тенденция въпросната напитка да бъде наричана правилно, а именно – отвара. Защото чаят си е чай – има такова растение, което не е нито мащерка, нито друга билка.
Можете да си ги правите отварите и сами, каквато беше и традицията в минали години. Ако не знаете рецепта, има и готови смески.
“Биопрограма” прави “чай при грип и простуда”, който струва около лев (зависи от магазина, или аптеката), а чай “Триград” пък действа противовъзпалително. Той е на същата цена горе - долу.
Срещу кашлица и бронхит е чаят на народния лечител Илия Димитров в ролята му на едноличен търговец. Той струва 3, 19 лв. и е от борови връхчета, стрък мащерка, цвят бъз, плод драка и лист подбел.
С „научна” защита е също така чаят на доц.д-р Герасим Китанов. Продава се под марката “Bullife” и е “срещу инфекция на дихателните пътища и синусите,облекчава кашлицата и понижава температурата”. Струва 3, 89 лв.и освен билки, съдържа 10 витамина.
С марката “Цяръ” същият доц.д-р предлага чай, който струва 2,75 лв. Има добавен само витамин С, а билките са различни, макар предназначението на чая да е същото. Чудете се, ако искате.
По-добре, обаче да си направите прост чай от бъз при настинка, или от лайка и мащерка при хрема.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион