Свързани новини

30.04.2009 11:16

Уолстрийт Джърнъл: Chrysler обявява банкрут днес

Видян 2098 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преговорите на американското министерство на финансите с кредиторите на Chrysler LLC са се провалили вчера, пише вестник "Уолстрийт Джърнъл", позовавайки се на източник, запознат с хода на преговорите. Това дава основание със сигурност да се говори, че автомобилният производител ще обяви фалит днес, предаде БГНЕС.


Очаква се, че процедурата по банкрута на Chrysler да премине в съответствие с глава 11 от Кодекса на САЩ за банкрутите. В рамките на тази глава реорганизацията на неплатежоспособната компания се осъществява под ръководството на стария мениджмънт, опитвайки да се избегне пълната ликвидация на компанията. По данни на източника представители на министерството на финансите, които са участвали в решаването на проблемите на Chrysler през последните няколко седмици, смятат, че автомобилният производител разполага с всичко необходимо за бързо преминаване през процедурата на банкрут.
Преговорите на финансовото министерство с кредиторите, състояли се вчера, са се провалили, въпреки че финансовото министерство е подобрило предложените условия за преструктуриране на дълга. Първоначално са били предложени на кредиторите 2 милиарда долара налични в замяна на опростяване на задлъжнялостта на компанията в размер на 6,9 милиарда долара. След това предложението е било подобрено с 250 милиона долара. JPMorgan Chase & Co., която е най-големият кредитор на Chrysler и оглавява групата на кредиторите, е предоставила на останалите 45 банки и хедж фондове 90 минути, за да решат дали приемат решението. По-голямата част от кредиторите са гласували против. Банкрутът на Chrysler може да подготви почвата за поглъщането на компанията от италианският автомобилен гигант Fiat SpA, пише вестникът.
Chrysler получи от американската администрация кредити в размер на 4 милиарда долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са