Свързани новини

06.09.2020 07:09

Евтиният оцет е опасен, домашният ябълков се прави за 4 седмици, балсамикото с до 15% захар, затова става за заливка на сладолед

Видян 3050 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оцетът е едно от нещата, при чийто избор трябва да бъдем супер внимателни още в магазина. Защо трябва да четем етикета? Защото в евтиния оцет може да има метанол и дори ацетон, алармират учените. Eто и днешния ни лайфхак. Кой е най-добрият оцет? Домашният и то от ябълки. Той се прави много лесно, като ябълките, нарязани се поставят нарязани в голям стъклен съд, примерно кана, оставят се две седмици или малко повече, докато ферментират и пуснат сока си, после - още 2 седмици, за да отлежи. И е готов. Подробностите вижте от някой нет - кулинар. ще видите всякакви хватки. Някои например добавят още в началото по някоя чушка.


Ще се учудите, но ябълковият оцет, в който се използват целите плодове, е най-полезен - той съдържа 0% захар. При винения съдържанието е 1%, при балсамовия - 15%.


И тук внимание: не всичко, което ни се продава за балсамико, е балсамико. Евтините марки са всъщност винен оцет с повишено съдържание на захар, но пак са доста по-скъпи от нормалния винен оцет.


Истинското балсамико трябва да отлежи 12 години, а най-добрите образци от родния му град Модена - там, където живее оперната ни прима Райна Кабаиванска - по 25 години. Такова обаче струва повече от шампанско и скъпо червено вино - цените стигат и минават 100 евро. Но именно заради прекрасния вкус и захарността в града, където се прави най-фината италианска кулинария, се добавя на сладолед и ягоди, не само на доматени и други салати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще