04.09.2020 11:09

Приключи третото издание на кампанията Какво е дом?

Видян 968 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

●    В кампанията на „Каритас България” взеха участие диеотологът Енджи Касабие, любимците от българския екран Башар Рахал и Маги Халваджиян, както и 13 участници от български и чуждестранен произход от различни професионални сфери.


●    „Какво е дом?” е част от международната инициатива „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), която се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския съюз.


Приключи третото издание на кампанията „Какво е дом?” - инициатива на „Каритас България” и още 11 „Каритас” организации от Европа. Двумесечната онлайн кампания се проведе в периода 1 юли – 31 август в социалните канали на „Каритас България" - Facebook, Instagram и Twitter .


Кампанията разглежда въпроси, свързани с причините за миграцията, взаимовръзката ѝ с развитието и дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом. Тази година „Какво е дом?” постави акцент върху приноса на мигрантите за развитието на страните, в които са се установили да живеят и работят, и тяхното положително влияние върху местната култура и ежедневие. По този начин, европейската инициатива съдейства за постигане на по-голяма приемственост и толерантност към мигрантите в България и Европа.


В кампанията взеха участие популярни личности, сред които Енжди Касабие и любимците от българския ефир – Башар Рахал и Магардич Халваджиян, които стоят зад едни от най-популярните и обичани филмови и телевизионни продукции не само у нас. Като посланик на кампанията, известният диетолог от ливански произход - Енжди Касабие, сподели за „Какво е дом?”: „Водя динамичен живот, а професията ме отвежда в различни места по света, но където и да отида, завръщането в България винаги ме кара да си поема въздух и да си кажа: „Отново съм у дома!”.


Сред най-харесваните публикации в социалните мрежи, бяха тези за приноса и творчеството на популярни личности с чуждестранен произход като Иван Мърквичка, Дора Габе, Валери Петров, Джоко Росич и братя Прошек, без които българската култура, литература, кино и архитектура нямаше да са същите.


С постове в социалните мрежи бяха разказани историите и на 13 участници от български и чуждестранен произход от различни професионални сфери, които споделиха своите мотиви да изберат България за свой дом и място за развитие. С отговори на въпросите „Защо и как избираме България за свой дом?“, „Какво е чувството да си отново вкъщи?“, се подчерта изконното право на всеки човек да развива потенциала си и да допринася за развитието на обществото, в което е открил своя дом, независимо от произхода си.


За по-любознателната аудитория бяха подготвени интересни инфографики, които да разкрият слабо познати факти за миграцията и някои погрешни схващания, свързани с нея.


За „Каритас България“


Национална католическа федерация „Каритас България” е българска неправителствена организация, осъществяваща социална дейност в България повече от 25 години. Като структура на Католическата църква, „Каритас“ поставя в центъра на своето внимание хората от „периферията на света“, които живеят в бедност и в страдание, и които се нуждаят от грижа и подкрепа, така че да могат да живеят достойно. Чрез своите организации членки, „Каритас“ помага на възрастни хора, деца и младежи в риск, деца и младежи с увреждания, жени в неравностойно положение, бездомни хора, бежанци и мигранти.


„Какво е дом?” е част от инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), която се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския съюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате