Свързани новини

02.09.2020 09:39

Централната минерална баня пак ще бъде баня

Видян 2496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Архитектурната концепция, която се класира на първо място в конкурса на Столичната община за северното крило на Централната минерална баня, предвижда там да се възстанови нейната автентична функция - да бъде баня. Организаторът, общинското предприятие "Софпроект", обяви отличените три разработки, които ще продължат във втория етап на конкурса, предаде Дневник..

Екип "Софийски терми" получи най-много точки от журито - 93. На второ място е обединение "Kengo Kuma & Associates Inc и Ямазаки+Иванова Архитектс" ООД - 82 точки, което също разработва идеята за възстановяване на термалната дейност в сградата. На трето място е гражданско сдружение "Историческа баня" със 70 точки, а на четвърто остана сдружение "План за Централна минерална баня" - 48 точки.

Предстои вторият етап на конкурса

Първите три екипа ще продължат във втория етап на конкурса. Общинското предприятие "Софпроект" - ОГП" ще им възложи да разработят в детайли архитектурните си концепции за северното крило на Централната минерална баня. То не беше реставрирано по време на преобразуването на южната и централната част от сградата в Регионален исторически музей на София. Трите екипа ще представят и подробен бизнес план и модел за бъдещата дейност, за което ще получат по 10 000 лева.

На финала Столичната община ще избере за реализация една от трите разработени концепции, като ще има право да комбинира елементи и от другите две.

Продължаващите във втория етап получиха най-много точки, защото са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей