01/03

Свързани новини

01.09.2020 15:48

Първият Център за съвременно изкуство на София трябва да заработи есента 2021

Видян 1330 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Първият Център за съвременно изкуство на София трябва да заработи през есента на следващата година. Строителните дейности на мястото на старата Топлоцентрала на НДК вървят в срок. Благодаря на Malina Edreva, която продължава дискусиите с културните оператори, за да може след завършване на строителството, центъра да заработи и да се превърне в дом на талантливите и млади хора, които живеят и творят в София.

Един от младите хора, които са избрали София, е и Генчо Керезов, който от днес е зам.-кмет на София по дигитализация. Тази позиция изисква много енергия и желаниe за промяна, каквито той има.
Генчо е завършил Международни икономически отношения в УНСС, работил е в голяма международна финансова компания в София, в която е участвал във внедряването на дигитална система за управление. Специализирал е на различни места в Европа и избира де се върне в София, като създава стартъп в сферата на дигиталните технологии. Познаваме се от IT събития в София, на които той участваше и от срещи с IT бизнеса и софтуерния университет в София – СофтУни.
Първите му три задачи са - да завърши системата за кандидатстване и записване на децата в първи клас, да разработи план за действие по Стратегията за дигитална трансформация, който да предложим на Столичния общински съвет и да създаде консултативен съвет с представители на IT сектора в София", съобщи кметът Фандъкова.

Снимки - Аделина Ангелова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще