Свързани новини

30.08.2020 15:08

Как Горбачов самоуби академик, за да скрие истината за Чернобил

Видян 6141 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Навръх 2-годишнината от аварията в Чернобил е намерен мъртъв в кабинета си академик Валерий Легасов, спасителят на хиляди хора след аварията в украинската АЕЦ на 26 април 1986 г. и на цялата руска атомна енергетика и на българската покрай нея. Подробностите следват в тази удивителна истинска история, която започваме от нейния край. Това е вторият опит за самоубийство на известния учен, който в продължение на 2 години, вместо благодарност, получава за награда за подвига си, признат от целия свят, преследване от Михаил Горбачов. Той намразва академика, тъй като спасителят на Чернобил от първия момент настоява да се говори истината, да се информират хората какво се е случило и какво ще се случи вследствие на това. Двамата неколкократно се карат, като академикът дори на заседания на Политбюро - колективното ръководство на съветската империя, не пести оценките си за поведението на Горбачов, който иска да се крият фактите. Върхът на противоречията им е, след като на своя глава, въпреки изричните инструкции на властта да не дава подробности и да не отговаря на въпроси, академик Легасов изнася много информация на специално свиканото след аварията заседание във Виена на МААТЕ - международната агенция за атомна енергия. Той говори 5 часа пред колегите си от цял свят и така успява да ги убеди да не приемат предварително подготвеното си решение с гибелна за руската атомна енергетика, а и за българската, точки: да бъдат веднага спрени всички реактори от типа на гръмналия в Чернобил. Освен това се предвиждат още 2: да бъдат изплатени многомилиардни репарации от СССР , да бъдат назначени международни наблюдатели на всички ядрени обекти в СССР. Вместо да благодари, Горбачов, който иначе е представян като баща на съвременната демокрация и ГЛАСНОСТТА, които прокламираше уж като свои ценности, възлага за най-строги "партийни и юридически наказания" за академика, което е записано в съответно постановление на управляваната от генсека КПСС. В последния момент Легасов е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.08.2020 21:10

    Реакторите в Козлодуй са тип ВВЕР и нямат нищо общо с реакторите в Чернобилската АЕЦ. А първите готови реактори за АЕЦ Белене (тях вече никой не ги споменава), стояха сума ти и години някъде край Дунава около Будапеща след доработка по линия на СИВ. След това някой ги продаде обратно на руснаците без пари (на цената на натрупаните и неплатени пристанищни такси) и днес те кротко си пърпорят някъде в Калининградска област.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак