Свързани новини

20.08.2020 11:03

30 нови форми на живот, открити до Галапагос

Видян 1252 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международен екип от учени са открили 30 нови вида безгръбначни животни в дълбоките води около Галапагос, съобщиха властите на Еквадорския архипелаг. Изследването е проведено на 3400 метра дълбочина със съвместните усилия на учени от различни области, които са използвали високотехнологично оборудване с дистанционно управление, което щади околната среда.


„Това откритие потвърждава, че Галапагос е жива лаборатория с биологични и екологични процеси в действие, които предстои да бъдат изследвани. Това го прави изключителна място, което оправдава всичките ни усилия да го запазим“, коментира министърът на околната среда и водите на Еквадор Паоло Проанйо.


Сред непознатите досега безгръбначни морски обитатели са 4 вида клякащи омари, змиевидна морска звезда, 11 водни гъби, един вид гигантски полипен корал, 10 бамбукови корали и още 3 вида прикрепени корали.  


Галапагоският архипелаг и околните води са едно от най-значимите места за изучаване на екосистемите и биоразнообразието на планетата. Именно там и Чарлз Дарвин е извършвал своите наблюдения, работейки върху своята теория за еволюцията на видовете.  


Засега едни от най-непознатите зони за човека на Земята са дълбините на океана, затова и учените продължават със своите изследвания, в подводния свят, който Дарвин не е имал възможността да изучава.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне