Свързани новини

13.08.2020 13:09

bTV Media Group с предложения за системата за измерване на аудиторията

Видян 2497 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          В отговор на недоверието към официалната валута на рекламния пазар в България - системата за измерване на аудиторията, bTV Media Group разпространи Становище към индустрията до всички телевизии, свързани асоциации, медиа агенции и рекламодатели в страната. Становището, базирано на най-добри практики и примери от други Европейски пазари, предлага конкретни решения и стъпки, които да сложат край на нездравословните дискусии относно достоверността и прозрачността на пийпълметричните данни. 


Преди няколко месеца, след години паралелно съществуване на две системи за измерване на аудиторията, пазарът най-накрай премина към един доставчик на данни – ГАРБ – през май 2020 г. Макар това развитие да е позитивно, ГАРБ никога не е била избирана или поставяна в условия на търг, а в момента не предоставя измерване на всички видове видео съдържание на всякакви възможни канали и платформи – нещо крайно необходимо в днешната дигитална среда. Последваха и въпроси и съмнения от различни участници на пазара относно обективността на данните, предоставяни от ГАРБ.


Като първа стъпка в разрешаването на въпросите около настоящата система за измерване на аудиторията, в Становището си bTV Media Group предлага учредяването на Комитет на индустрията - Joint Industry Committee (JIC). Комитетът следва да бъде собственик на данните от системата и да гарантира прозрачни взаимоотношения между доставчика и всички участници. Сред членовете, които участват във финансирането на Комитета и системата за измерване на аудиторията, следва да са всички релевантни телевизии и асоциации. Участниците, които предпочитат да не участват във финансирането, ще имат възможност да получават данните на лицензионен принцип и дори да имат консултантска/експертна функция в Техническата комисия – една от основните структури в Комитета на индустрията. Начело на Комитета следва да има Управителен съвет, а при потенциални спорове между участниците - да бъде прилаган механизъм за медиация на конфликти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог