Свързани новини

21.07.2020 14:31

Що е Сахер?

Видян 6052 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тортата Сахер се превърна в символ на бг участието на Европейския съвет в лицето на Бойко Борисов. А що е Сахер? Ето нейната история, която доказва, че няма нищо случайно на света, както ми я разказаха в днешния прочут хотел Сахер в сърцето на Виена, точно зад Щатсопер и в началото на главната Кертнерщрасе, по която мина голям български протест в неделя по цялото й протежение чак до катедралата Св. Стефан.


 


ВИЖ СНИМКИ ТУК!




Преди важна вечеря в дома на великия канцлер на още по-великия австрийски император Франц Йосиф, принц метерних бил шокиран. Оказало се, че се е разболял неговият любим сладкар. А нямало как на гостите да не си поднесе знаменит десерт. Главният готвач препоръчал отговорната мисия да бъде възложена на младеж на име Франц Сахер, който бил асистент на маестрото на тортите. Усетил, че това е шансът на живота му, чиракът с талант заложил на изненада - изпълнил собствената си рецепта за прост шоколадов десерт с кайсиево сладко. Успехът на случайния сладкиш сред гостите на легендарния Метерних бил толкова голям, че за една нощ го прочул в цяла Виена. И започнали да валят поръчки за новия модел торта. Постепенно младежът събрал пари да открие сладкарничка - магазинче на кьоше, тогава на две крачки от двореца Хофбург. Било лето 1832-ро. Той нямало как да знае, че поколения наред гарантира богатството на рода си, а кюшето му ще се окаже най-възловото място въ Виена на 20-и и 21-и век и нейното основно стъргало.

Днес годишно се продават 400 000 цели торти Сахер, нищо че никак не са евтини. Сахер е и най-известният австрийски бранд в света, като бие Ред Бул и бонбонките Моцарт. По тази причина и австрийският канцлер черпи гостите си в Брюксел по време на Евросъвета, сред тях и Борисов, точно с него.

Природата обаче не си почивала при наследника на простия сладкар Франц. Синът му решил, че при такъв успех на сладкарницата, нищо чудно да потръгне и ресторант със


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и