Свързани новини

06.07.2020 10:37

Играят операта Кармен в полите на Витоша

Видян 1020 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съвременен поглед към драмата на Кармен на Софийската опера през традициите на древногръцкия театър и японския театър Но предлага постановката на Пламен Карталов на популярната опера на Бизе в полите на Витоша, в Киноцентър Бояна, на 19 юли. Операта представи постановката и на поредното си турне в Япония миналата година. Сцената е изчистена от бутафория, а доминиращо място има концентрацията върху съдбата на главните действащи лица, поставени в централния кръг като главна тяхна арена на съдбовност. Постановката беше реализирана от трупата на Софийската опера и балет специално за седмото й турне в Япония през 2018 г. Японците изразиха възхищението си към нашите оперни певци, те ги чакаха след спектакъла в продължение на повече от час, за да ги поздравят и да си вземат автограф. Сякаш излезлият от древногръцка легенда хор с белите си маски, създава прекрасен контраст и напомня за стила на Фелини в един мощен микс от заложени идеи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тодор 06.07.2020 14:34

    Ако имаше лесен достъп до Витоша с нови и модерни лифтове, можехме да станем свидетели и на други пиеси горе в планината на открита сцена, особено през лятото, но заради безхаберието на Столична община сега трябва да се качваме с коли до Витоша!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне