02.07.2020 18:30

Башар Рахал и Маги Халваджиян споделят къде е тяхното „вкъщи“ в кампания на Каритас България

Видян 1823 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За трета година „Каритас България”, съвместно с още 11 „Каритас“ организации от Европа, ще проведе кампанията „Какво е дом?“ (#whatishome). Тя поставя акцент върху взаимовръзката между миграцията и развитието, причините за миграцията и дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом. И тази година инициативата е онлайн и ще се проведе в уеб сайта и социалните канали на „Каритас България“ във Facebook, Instagram и Twitter в периода 1 юли – 31 август.


Както през миналата година, така и през тази, ще бъдат споделени историите на познати и непознати личности, установили се или завърнали се в България, откриващи нейните възможности за живот, работа и развитие. Намиращ се на вечен кръстопът, популярният в България и Америка актьор с ливански корени Башар Рахал ще се включи в кампанията и ще сподели какво за него е домът и къде е неговото „вкъщи“. С публикации в социалните мрежи ще бъде представено как би изглеждало българското ежедневие и делнични вечери без най-обичаните ТВ продукции и формати, зад които стои режисьорът и продуцент от арменски произход Магърдич Халваджиян.


Тази година кампанията насочва вниманието към приноса на мигрантите за развитие на страните, от които произхождат и в които са се установили да живеят и работят. Основната цел е да се съдейства за постигане на по-голяма приемственост и толерантност към мигрантите в България и в Европа и да се покаже тяхното положително влияние върху местната култура и ежедневие.


Ще бъдат потърсени отговори и на много други въпроси, като „Какво е чувството да си отново вкъщи?“, „Защо и как избираме България за свой дом?“, „Какъв опит придобиваме в странство/в държавата си по произход и как го прилагаме в България?“, „Каква би била празнотата, която мигрантите биха оставили в обществото и в личния ни живот?“, с които да се подчертае изконното право на всеки човек да развива потенциала си и да допринася за развитието на обществото, в което е открил своя дом, независимо от произхода си и държавата, от която идва.


За повече информация, следете онлайн каналите на „Каритас България“ в Facebook, Instagram и Twitter.


Национална католическа федерация „Каритас България“ е българска неправителствена организация, осъществяваща социална дейност в България вече повече от 25 години. Като структура на Католическата църква, „Каритас“ поставя в центъра на своето внимание хората от „периферията на света“, които живеят в бедност и в страдание и които се нуждаят от грижа и подкрепа, така че да могат да живеят достойно. Чрез своите организации членки, „Каритас“ помага на възрастни хора, деца и младежи в риск, деца и младежи с увреждания, жени в неравностойно положение, бездомни хора, бежанци и мигранти.


„Какво е дом?“ е част от инициативата „Миграция, взаимодействие, развитие“ (MIND), която се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския съюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец