Свързани новини

29.06.2020 09:44

Бг сладолед е №8 в света

Видян 5062 пъти | Коментари 33
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Софийски сладолед е класиран 8-и в света в ранглистата на tripelle.com. Озаглавена Best icecream locations in the world тя почита с призова позиция Gelato&Latte в квартал Изток, което има и филиал на ул. Сан Стефано срещу БНТ. Писали сме за бранда още с идването му на мода. Защо, освен сладоледа, и млякото е в неговото име? Защото то е от Органична ферма Розино, биосертифицирана, с хуманно отглеждане на животните. Млякото, добито по натурален, а не по индустриален начин с ток, стрес и пораждане на токсини от това, после се обработва в специална собствена мандра. И така вкусът е точно, какъвто трябва.
Класацията е пълна с изненади. Само ще кажем, че чак на 20-о място е виенската класика Zanoni&Zanoni. Изобщо, името на италианския сладолед отива на кино.



  Номер едно в света е Vaffelbageriet в Копенхаген, разположен в градините на прочутия увеселителен парк Тиволи в самото сърце на датската столица. В класацията на National Geographic мястото е девето на планетата. То прави най-добрия от най-модния сладолед от миналата година насам – солен карамел, има и други солени вкусове. Защо Дания печели? Защото има най-доброто мляко в Европа и света, национална гордост, заедно с хляба и бисквитите.
Много масирано присъствие в класацията има американският сладолед. На втора позиция в света е поставен Jeni’s Splendid Ice Creams в Калъмбъс.  Място с двусмисленото име Big Gay Ice Cream в Ню Йорк е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни