Свързани новини

20.04.2009 17:47

Родните похитители имитират мексиканци и колумбийци

Видян 2112 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Родните похитители се учат от значително по-опитните от тях банди за отвличания, които действат с пълна сила в Мексико и Колумбия. Там този вит престъпления са се превърнали отдавна в доходоносен бизнес в който са замесени и не малко корумпирани ченгета. Най-често улицата пред дома се блокира поради "катастрофа" или "авария" на автомобил. Групата, която участва в непосредственото отвличане, се намира в колата, блокирала улицата, в автомобил, следващ колата на жертвата, или е маскирана като случайни минувачи. Колата с която се отвлича жертвата, задължително се сменя след няколко километра, разказаха пред 19` антимафиоти. Често при отвличанията се разчита и на полицейски униформи с надеждата, че при този случай жертвата няма да оказва съпротива.


Такъв беше случая и с последния отвлечен бизнесмен у нас – Вене Сотиров. 64-годишният предприемач бе отвлечен около 19.30 ч. в четвъртък миналата седмица пред блок 133 в столичния квартал „Сухата река”, където живее. Похитителите са били четирима. Двама от тях са били в полицейски униформи с неприкрити лица, а другите двама са били с качулки с надпис полиция. Дошли са с лек автомобил с полицейски обозначителни знаци и са тръгнали по посока към Ботевград. „Нямам никакви вести от съпруга си. Той е много болен и няма никакви лекарства в себе си“, казва съпругата на отвлечения Вене Сотиров. „Просто не съм на себе си, не мога да разговарям”, коментира пред Дарик радио Деница Сотирова.


Най-големият откуп, плащан някога, е 60 млн. долара. Той е даден през 1975 г. в Аржентина за освобождаването на двамата братя Борн, наследници на известната предприемаческа фирма "Бандж енд Борн".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е