Свързани новини

06.06.2020 07:36

Няма лошо вино с хубав етикет, но само това не е достатъчно при избора му

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изборът на вино не е толкова проста работа, колкото изглежда, особено като имаме предвид, че цената поне на българския пазар вече отдавна не е ориентир кое е добро - може да намерите прекрасно френско и италианско на чудесна цена, а 3 пъти по-скъпо родно за нищо да не става. Пишем този лайфхак, понеже освен всичко друго, сега е префектно време за розе. Като не ни е позволено да стигнем до Ривиерата и Костиера Амалфитана, можем поне мислено да се пренесем мислено, отпивайки глътка или повече.


Розето е добър пример, тъй като е известно, че то не е вино като червеното и бялото и при него често се правят "магии". поглеждайте задължително етикета. Няма лошо вино с хубав етикет. Не, че това е определящо за него, но никой производител не влага в старателно направен дизайн, ако ще продава кофти стока. И си личи, особено при розетата, където едно Киарето от 6-7 лв. в ЛИДЛ често е поне 2 пъти по-добро от едно Черноморско злато на 2 пъти по-висока цена. Нищо, че по нашите земи и особено покрай Поморие гроздето и виното са много по-отдавна, отколкото покрай бреговете на Лаго ди Гарда.


Някои неща се разбират при бърз поглед на етикета, където всичко извън грозде, вода и минимален процент захар означава, че тази бутилка не е добре да се купува.


За какво всъщност става дума - има наши заводи понякога спестяват труд и пари, като внасят винен концентрат и го слагат в шишетата поразреден. Въпреки че именно по тази технология се е правело виното в Римската империя, работата сега е значително химизирана с всякакви Е-та, а това не е добре за пиещия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева