Свързани новини

11.06.2020 17:24

Кръвната група е решаваща за К19, ген. Мутафчийски: немците го доказаха

Видян 7755 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Специално отбелязахме навремето странното пренебрежение, с което ген. Мутафчийски се отнесе към един от малкото умни журналистически въпроси, които получи на многобройните си пресконференции: прави ли се статистика на заразените, интензивните и починалите С коронавирус по кръвни групи? Той отговори, че не се правела и по зодии. Още тогава отбелязахме, че подобна надменност е доста странна от страна на професор и на лекар. И се оказахме прави, което доказват изследванията на немските и норвежките учени.


Те установиха, че кръвната група може да играе решаваща роля при протичането на болестта с COVID-19. Те са изследвали общо 1610 пациенти от Италия и Испания, при които заболяването е довело до спиране на дишането, предаде Дойче веле.


Кои са най-застрашени?


От заболелите са били взети ДНК-проби, които са били сравнени с кръвните проби на 2205 здрави хора.


Така е констатирано, че хората с кръвна група А са особено застрашени от тежко протичане на заболяването. При тях вероятността да се стигне до необходимост от обдишване е до два пъти по-висока от тази при хората с кръвна група 0.


При нулева кръвна група опасността от тежко протичане на заболяването е най-ниска. Кръвните групи Б и АБ заемат междинно положение, но те не са толкова разпространени, колкото А и 0.


Не за първи път учени установяват връзка между кръвната група и начина на протичане на определено заболяване. За малария например е доказано, че хората с кръвна група 0 много рядко боледуват тежко. А хората с кръвна група А имат най-големи шансове при болестта чума.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 12.06.2020 22:27

    Дори кръвните групи на бабите и дядовците ни са от значение защото става въпрос за тип протеини и карбони в еритроцитите. Една хаплогрупа/митохондриална ДНК може да се фопмира за 7-8 хил.г, но за един тип протеин са необходими милиони.Нали правите разлика между свинско, пилешко и боб? Все протеини, но различни.

  • 002 Anonimen 12.06.2020 22:19

    оППа! Кръвните групи са 8 - 4 с Rh+, 4 с Rh-.В комбинация с тихите гени за кръвна група стават към 64.Напр. А+ може да бъде с тихи гени 0+, А+,Б+, АБ+, 0-, А-, Б-, АБ-. Те всички са различни, уязвими са към различни бактерии и вируси и боледуват от различни заболявания. От къде го знам? Радиестезист съм, правя термо-сканиране и през ръцете ми са минали над 9 хил.души. Записвам кръвните групи и заболяванията на всички. Маларията не лови тези с отрицателния резус.

  • 001 Anonimen 11.06.2020 17:33

    Ами генерала като изпълнителна подлога имитира и поведението на шефа си, другия генерал. Колко са генерали друга работа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са