Свързани новини

14.04.2009 12:31

КЗК разреши на Виена Иншурънс Груп да придобие Ти Би Ай България

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация чрез придобиване на едноличен контрол от Винер Щедтише Ферзихерунг АГ Виена Иншурънс Груп (ВИГ), Австрия върху дейността на „Ти Би Ай България” АД и контролираните от него дружества, съобщиха за БГНЕС от КЗК.


Към момента Ти Би Ай България се контролира съвместно от ВИГ и Кардан Файненшъл Сървисиз Б.В., Холандия.
Придобиваното предприятие участва в управлението на няколко дружества на различни продуктови пазари – имуществено (общо) застраховане, животозастраховане, презастраховане, консултантски услуги, доброволни здравноосигурителни услуги и услуги, предоставяни от службите по трудова медицина и извънболничната специализирана медицинска помощ. С изключение на имущественото застраховане и животозастраховането, не се очаква в резултат на концентрацията да настъпят сериозни изменения на тези пазари.
Пазарният дял в имущественото застраховане на участниците в сделката, ЗАД Булстрад и ЗК Български имоти, е 17,92% за 2008 г. На пазара се наблюдава преразпределение, като повечето от малките и средни застрахователни дружества показват по-бързи темпове на растеж, докато големите участници отстъпват от пазарните си позиции. Въпреки очакваната лидерска позиция на ВИГ на пазара, КЗК счита, че сделката няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение и да възпрепятства значително ефективната конкуренция.
На пазара на животозастраховането участниците в концентрацията ЗАД Булстрад живот и ЖЗК Български имоти имат дял 10,24%, значително по-нисък от този на лидерите ЗАД Алианц България Живот и ЗПАД ДЗИ поотделно. Анализът на пазара го определя като сравнително конкурентен. Комисията счита, че в резултат на сделката няма да настъпят съществени изменения в пазарната структура и няма да има негативно въздействие върху ефективната конкуренция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви