31.03.2020 13:03

5 съвета как да бъдем продуктивни от вкъщи

Видян 1177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За много хора работата от вкъщи си е истинско предизвикателство. Особено в настоящата ситуация, в която трябва да споделяме „офис пространството“ ни с нашето семейство. От Adecco Group, световен лидер в HR решенията,  споделят 5 съвета, които не покриват всички рискови ситуации за работата от вкъщи, но със сигурност ще ви помогнат да сте по-продуктивни, по-ефективни и по-дисциплинирани.


Организирайте и подредете задачите си в график - Когато работим от вкъщи, без някой друг освен нас самите да ни наблюдава, може да бъде предизвикателство да спазваме график и да приоритизираме. Започнете с извеждането на всички задачи, които имате за седмицата, и подреждането им в различните дни. Някои експерти съветват да отхвърляме по една важна задача на ден, така че опитайте да си съставяте реалистични програми, за да избегнете фрустрации. Времето лети, а концентрацията ни не е безкрайна величина, така че не се съдете, ако в някой от дните не сте реализирали всичко, което сте запланували. Помогнете си като организирате работата си чрез софтуер - Използвайте Google Drive или друг тип облачен софтуер, който ще позволи вие и екипа ви да имате достъп до важните данни и документи, необходими за реализирането на задачите ви навсякъде и по всяко време. В допълнение,  дръжте лист и химикал под ръка, за да записвате всякакви възможни притеснения и нужди, които изникват през деня, без да отмествате поглед от екрана на компютъра. По този начин избягвате да бъдете разсеяни (знаете, ако Facebook е тук, YouTube е ей там…) Скрийте телефона си веднага - Освен ако нямате насрочен работен разговор, избягвайте да държите телефона си наоколо или поне го настройте да не показва известия.


Влезете ли веднъж в омагьосания кръг на чатене с приятели, сте загубени. Създайте правила в семейството ви за ползването на „споделения офис“Да, трудно е да сте едновременно родители, служители, домашни прислужници или майстори. Работата от вкъщи не означава, че сте шесторъкия Шива. Трябва да приемате дистанционната работа толкова сериозно, колкото и работата в офиса. Ако убедите себе си в това, ще убедите и околните. Знайте кога да спрете - Нека бъдем честни, най-големият плюс на работата от вкъщи е, че можем да откраднем малко време за себе си.


Но да не се окаже, че офисът ви вече е с 24/7 работна време?  Определете час, в който приключвате работа и си вземайте почивка през деня. Ако не го направите, рутината ще ви погълне и това би било вредно, както за вас, така и за качеството на работата ви.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион