Свързани новини

18.03.2020 11:10

Проститутките в Германия остават на улицата

Видян 2148 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Но буквално – тъй като след затварянето на публичните домове и наложената временна забрана на проституцията заради епидемията от коронавирус много от жриците се лишават и от поминък, и от покрив над главата си.


Драмата е голяма“, казва Щефани Клее от Федералния съюз за сексуални услуги пред Тагесцайтунг. Заради коронавируса от понеделник в цяла Германия (където проституцията е законна)заведенията за платен секс са затворени. Щефани Клее проявява разбиране към загрижеността, проявявана спрямо здравето на хората. „Но мнозина не знаят как ще се справят оттук нататък“, посочва тя. Много от проститутките нямат спестявания, на които да разчитат, доста са и без здравна застраховка или постоянно местожителство.

Те често живеят единствено и само в публичните домове, в които работят. И при положение, че властите ги затварят от днес за утре, труженичките буквално остават на улицата. Немалка част от тях са чужденките, които няма как да се върнат по родните си места, щом границите към Полша или България са затворени. И „Ди Велт“ пише, че повечето жени, които продават телата си в Берлин и другаде из страната, го правят от бедност – те са от най-бедните държави като България и Румъния. Пред Тагесцайтунг Щефани Клее изразява надеждата си, че все пак някои ще могат да останат при приятели или роднини в тежката ситуация.

Йохана Вебер от Професионалния съюз за еротични и сексуални услуги предполага, че повечето проститутки ще се съобразят с правилата. Но вероятно ще има и такива, които ще се опитат да продължат да работят на улицата или чрез интернет – ако изобщо успеят да намерят клиенти. „Какво да правят, ако нямат какво да ядат“, казва Вебер. И подчертава, че за тях трябва да се положат грижи. Нейният професионален съюз вече търси решения: както да потърси жилища на останалите без покрив, така и да установи дали проститутките не биха могли да получат помощ от държавата, докато са под карантина. Засега обаче изгледите изобщо не са розови, а и всички организации, които иначе принципно се застъпват за правата на проститутките, за момента мълчат.

В Германия по официални данни има 32 799 души, които се занимават с проституция, и проблемите им ангажираха и вниманието на политиците. Но както посочват медиите, в контекста на пандемията те не са приоритет.


 


Василена Димитрова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Bela 16.12.2020 12:04

    Oбрaзoвaнa жeнa cъм и oбикaлям cвeтa, нo в cтудeнтcкитe гoдини бях прeкaлeнo бeднa и зa извecтнo врeмe oт oтчaяниe бях c грoзeн прoгрaмиcт, зa дa имaм финaнcoвa cигурнocт. Нe cтигaх дo oргaзъм, a cлeд кaтo ce рaздeлихмe oпитвaх c ръкa и вceки път уcпявaх. Никoгa нe cъм прocтитуирaлa, нo тaзи връзкa мe ocaкaти пcихичecки. Рaзвивaшe ми кaкви ли нe тeoрии зa фригиднocт и други пoдoбни, a рeaлнo eдинcтвeния ми прoблeм бeшe, чe нямaх пaри, зa дa cъм финaнcoвo нeзaвиcимa и нaмeря тoвa, кoeтo иcкaм. Кoмпaниятa нa въпрcния грoзник e мнoгo ceлcкa и дo дeн днeшeн мe прecлeдвaт и тoрмoзят пcихичecки.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се