Свързани новини

11.03.2020 09:31

Нови 130 фиданки са засадени в Борисовата градина

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Нови 130 фиданки са засадени до момента в лесопарковата част на Борисова градина по границата с бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Незабравка“. На площ от 11 дка ще бъдат посадени общо 800 фиданки от видовете летен дъб, обикновен явор, шестил, полски ясен и сребролистна липа, които са характерни за видовия състав на парка. Дейността е в изпълнение на програмата за съхраняване, възстановяване, обновяване и подновяване на горските насаждения, която се осъществява съобразно възложената от Столична община „Инветаризация и лесопаркова експертна оценка на растителността в лесопарковата част от „Княз Борисовата градина“, изготвена от експерти от катедра „Лесоустройство“ към Лесотехнически университет – София.  
????В момента дейностите по програмата се изпълняват в участъка между бул. „Цариградско шосе“, бул. „Драган Цанков“, бул. „П. К. Яворов“ и ул. „Незабравка“ (обект № 2 на проекта), който е с обща площ от 532,7 дка. В изпълнение на решение на Постоянната комисия по околна среда на СОС  в зона до 25 м. от алеите с широчина 2 и повече метра е изпълнено прочистване от сухи, опасни и наклонени дървета - 594 броя широколистни и 234 броя иглолистни дървета. Прочистват се само дървета с маркировка, съгласно изискванията на Комисията. Теренът на 25-метровата зона се почиства и от паднали дървета.
‼️До дни ще бъдат поставени и нови ограничителни ленти и информационни табели, с цел безопасното преминаване на гражданите по алеите в лесопарка и тяхното информиране за изпълняваните дейности по съхраняване, възстановяване и обновяване на растителността в лесопарка. Информация за изпълнение на проекта към момента бе предоставена от Дирекция „Зелена система“ по мое искане и бе представена на днешното заседание на Комисията по опазване на околната среда на СОС", съобщи Лорита Радева, шеф на екокомисията.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.