Свързани новини

02.03.2020 10:07

Лекари предписват домашни растения срещу тревожност и депресия

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Благодарение на науката сега знаем, че природата е основно лекарство. Прекарването на повече време навън помага на болните пациенти да се възстановят по-бързо, облекчава депресията и тревожността, повишава имунната система, намалява кръвното налягане и дори увеличава щастието. Единствената неприятност с дърветата е, че е невъзможно да се предписват под формата на хапчета, пише inc.com.


Но може да миниатюризирате природата под формата на саксийни растения. И за определени пациенти британските лекари смятат, че това е чудесно място за начало на лечението. Някои всъщност предписват стайни растения на страдащите от тревожност и депресия, за да помогнат за намаляване на симптомите им.


Семейна медицина в градския Манчестър „предписва растения, които да помагат на хората с тревожност, депресия и самота“, обяснява Лора Абернети.


"Новата схема - за която се смята, че е първа в страната - дава на пациентите шанс да се включат с по-нататъшно градинарство и социални дейности. Тя се основава на идеята, че прекарването на време в зелени площи може да ви помогне да повдигнете настроението си", каза тя продължава.


 Излизането сред природата кара човешкото тяло да работи малко по-добре.


Експеримент установи, че самото гледане на зелен покрив за 40 секунди забележимо повишава производителността на офис работниците. Друго неотдавнашно британско проучване показа, че хората виждат значителни ползи за здравето само от 2 часа седмично на открито. Това свидетелства за факта, че дори само няколко саксийни растения около дома или бюрото ви биха могли да окажат истински ефект върху вашето благосъстояние.


Има и други причини да смятаме, че конкретната схема на тази схема може да бъде особено полезна за здравето на пациентите. Като обвързвате грижата за растенията в проект за градинарство в общността, инициативата също помага да се обединят хората и да се бори срещу съвременния бич на самотата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв