Свързани новини

09.04.2009 18:20

Президентът Първанов връчва висши държавни отличия

Видян 2033 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 10 април в 10 часа във Военния клуб президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на Седмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, съобщиха от прессекретариата на Президентството, предаде БГНЕС.


В 11.15 часа на “Дондуков” 2 Георги Първанов ще се срещне с космонавти, гостуващи в България по повод 30-та годишнина от първия полет на българин в Космоса и 40-та годишнина от създаването на Института за космически изследвания към БАН. Честванията са под патронажа на държавния глава. В срещата ще участват космонавтите Георги Иванов, Александър Александров, Красимир Стоянов, Валерий Рюмин, Елена Кондакова, Анатолий Соловьов, Берталан Фаркаш и Димитру Пронариу. В 12 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът ще връчи висши държавни отличия.
С орден “Стара планина” - първа степен ще бъдат наградени:
проф. Андрей Пантев - за изключително значимите му заслуги за развитието на българската наука и култура, както и по повод 70 години от рождението му;
Борис Цветков – за големите му заслуги към Република България и българската дипломатическа служба и по повод 90 години от рождението му.
С орден “Стара планина” - първа степен, с мечове ще бъде награден ген.-майор доц. Стоян Тонев – за изключителните му заслуги за развитието на военното здравеопазване, за проявен професионализъм при организирането на медицинското осигуряване на въоръжените сили на Република България, за утвърждаването на Военномедицинска академия като водещо лечебно заведение и принос за поддържането на националната сигурност на Република България.
С орден “Св. св. Кирил и Методий” - първа степен ще бъде наградена актрисата Елена Стефанова – за големите й заслуги към Република България в областта на културата.
С орден “Св. св. Кирил и Методий” огърлие ще бъде награден проф. д-р Любомир Иванов – за оказаната съществена подкрепа и значим принос за развитието на здравните системи у нас и в други страни през последните десетилетия, за високите му научни постижения в областта на социалната медицина и общественото здраве и по повод 65 години от рождението му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей