Свързани новини

09.04.2009 08:27

Триумфът на секретарките: Жени Банева

Видян 36923 пъти | Коментари 0
Гласували 16 рейтинг: 3.1875
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във втора серия от нашата поредица за триумфа на секретарките ви представяме огнената Евгения Банева. Родена в Стара Загора, тя завършва езикова гимназия и се радвала на обкръжението на добро семейство. Говори се, че татко й бил шеф на легендарната пивоварна Загорка.


Попаднала в София, тя постъпва на работа като секретарка на бохима – предприемач Николай Банев. Това става в златните за неговия бизнес години, когато холдингът на някогашния комсомолски деятел почти без пари взема апетитни заводи чрез масовата приватизация.


Единствената слабост на Бачо Кольо, както и до днес го нарича Жени, е семейното му положение. Той е женен и то за втори път. Амбициозната му съпруга Дочка не е просто отчаяна домакиня, а негов вицепрезидент. Секретарката и господарката влизат в люта схватка, за която научава цяла София. Особено, след като бившата секретарка, назначена от любимия си за управителка на неговото ваканционно селище Русалка, позира с Ферари, което й е подарил. Това вбесява Дочка. Нищо, че и самата тя не може да се оплаква от кола. Николай все пак й е осигурил Бентли.


Когато диагнозата “рак” на Дочка също се разчува, Жени не се отказва от битката за Банев и това й навлича негативизъм от страна на много хайличности. През лятото на 2005 г. г-жа Банева почива, а Жени вече е бременна от съпруга й. На следващата година, след като е родила, тя става новата господарка на милионерския дом.


Новата Банева не е лишена от качества. Има диплома по право в СУ, магистърска степен master of wine от Световната организация на виното във Франция, магистър е по бизнес администрация в Американския университет. Говори английски, френски, руски, немски и испански. В туристическия бранш обаче има спорно име, доколкото фирмите на Баневи рядко плащат навреме, както се оплакват и работещи за тях, и контрагенти.


Иначе луксът е слабост на милионерите от фамилията. Те имат мегагараж, като започнем с любимия Майбах на Николай и завършим с мерцедеса, с който семейството се вози дори и на 100 м в екокомплекса си Русалка.


Невероятни суми инвестират и в лъскав имидж – само най-големите марки. Жени е единствената българка с лимитирана чанта “Луи Вюитон” от флагманския магазин на ъгъла на великите улици “Шанз Елизе” и “Жорж Пети”.


Заедно с фамилията Арабаджиеви имат амбициите за поддържане на частна флотилия от самолети.


Синът на Банев – Николай Втори, е възпитаник на най-скъпото частно училище в Швейцария “Люо Розе” – любимо на родните олигарси.


Не е ясно по какви причини през последните месеци – още от ноември насам, фамилията отбягва посещенията в родината. Версиите за това са различни и все се въртят около тежките времена за олигарсите ни, които настъпиха с активизирането на хайката за такива едри екземпляри, предприета от ДАНС по заповед на премиера Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите във вашата работа

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите