01/02

Свързани новини

05.02.2020 09:51

Наполовина се стопи публиката на Николаос по бТВ: рейтингите

Видян 3152 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Въпреки мощната рекламна кампания преди и по време на старта, амбициозното шоу на Николаос Цитиридис показва незадоволителни резултати. Големите рекламодатели в телевизиите обаче са удивени. Данните на пийпълметрията сочат, че още в стартовата седмица публиката на шоуто в праймтайма на бТВ, разработен от самата телевизия, се е стопила двойно спрямо обявените 900 000 зрители на първия брой на предаването.



На третата вечер- 29 януари, тя вече е спаднала на 498 000 души, а на четвъртата се срива до 421 000 души.

В най-атрактивната за рекламодателите и най-платежоспособната група 18-49 години средните данни пък са половината на рейтинга 4+(от бебе до баба).
Трагедията е на 30 януари, четвъртък, когато сред хората, които имат избор, рейтингът е 3,6%, за да се вдигне до 3,8% на 31 януари. Това на практика са двойно по-ниски стойности от Шоуто на Слави на финала, твърдят рекламодателите. В първите си години, не само в първия брой, Трифонов правеше рейтинги над 20%!



На какво се дължи слабата стартова седмица?



В първото предаване липсваше злобата на деня, която е задължителна за този тип шоу, независимо от държавата на излъчване – САЩ, Германия или Русия. Когато в следващите издания тя се появи, нещата, вдъхновени от актуалните теми, бяха толкова прекалени и грозни, че това отврати немалко зрители.И най-важното: никъде не работи в такова шоу открито подмазване на силните на деня.



На второ място, изборът на гостите още от първото предаване, на което голяма част от аудиторията е дала шанс, бе най-меко казано спорен. Освен да бъдат популярни лица, те се очаква да бъдат и интересни. Още на старта всички претенции за интелектуалност срещу чалгата на Трифонов секнаха с разказите за ходене до тоалетната, слипове и боксери на Юлиян Вергов в абсолютно безсмислен разговор, в който един журналист би задал много по-интересни въпроси дори на този гост. Нещата обаче съвсем се сринаха с последващите особи на диванчето от типа на Тита.Макар и тя всъщност да има интересни неща, на които да отговори.Например по делата на баща си, който си имаше някакви проблеми със закона покрай подозрения за източване на обществени фондове.



На трето място, водещият придоби главозамайващо самочувствие, което не може да прикрие. А има сериозни слабости: от изричането на „У“ вместо „Л“ до „случването“ на всяка втора дума – ненужно и неуместно изкелеферчване на езика, което се харесва само от малцината представители на разградската фолклорна (и медийна) група.



Всъщност проблемът не е на момчето, в което има хляб, а на който му дава баницата. Просто тази работа е за опитни и гъвкави хора от журналистиката и шоубизнеса, не за начинаещи и в двете области. Шансът за спасяването им пред камерата е в силни професионалисти зад нея. Не става въпрос за „старило“, а за „патило“.



В случая с Нико мисията е още по-сложна, поради липсата на ко-водещ, какъвто във всяко шоу от този тип има и той е силна фигура – от де факто игралия ролята с години Годжи при Слави до Дмитрий Хрустальов при Ургант в Русия.Голяма липса е също нулата атрактивни автори на постоянни рубрики – изобщо не броим Славена Вътова, колкото и да е симпатична иначе като миска.



Всички тези работи са лечими с гледане и учене от съществуващите образци – това е прост формат. Въпросът е човек да има желание да се учи. Иначе, всяко чудо - за три дни.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.02.2020 14:56

    ГОЛА ВОДА му е предаването-не може да се сравнява със Слави....

  • 001 Anonimen 05.02.2020 12:05

    Освен всичко това, трябва да имаш някакъв чар, харизма, обаяние. Този водещ, с характеристика на неопределено момченце едва ли се е харесвал на някоя дама през живота си, освен на майка си и баба си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…