Свързани новини

31.01.2020 09:53

Коронавирусът е обявен за глобална заплаха от СЗО

Видян 2559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната здравна организация (СЗО) обяви глобална тревога заради новия коронавирус и призова държавите към координирани действия за ограничаване на разпространението му. По думите на генералния директор на организацията Тедрос Гебрейесус, СЗО вярва във възможностите на Китай да спре епидемията. По данни на организацията заболелите от коронавируса в света са 7 834 души, 7 736 от тях са регистрирани в Китай, а 98 в 18 страни по света. Осем са случаите на предаване на вируса от човек на човек. В тежко състояние са 1370 души, 170 са жертвите.

Според последните данни обаче, публикувани в South China Morning Post общият брой на болните е 8 261 души, 171 са жертвите с летален изход, само в Китай заразените са 8 140. В Европа диагностицираните са 11, в Северна Америка и Австралия – по 8.

Още 12 167 души се наблюдават за поява на симптоми. Нивото на разпространение на болестта в Китай се оценява като "много високо" и "високо" в региона и по света.

В Националния център по заразни и паразитни болести пристигнаха китовете за генетична диагностика чрез real-time PCR на новия коронавирус 2019-nCoV, съобщиха от здравното министерство.

Te бяха заявени от Националния център преди 3 седмици и са синтезирани на основание доказаните вируси от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията.

Реактивите са предназначени за доказване на заболяването, причинено от коронавирус 2019-nCoV, само при хора, които са с изявена клинична картина на тежка пневмония и дихателна недостатъчност.

Вчера американските власти, цитирани от Франспрес, съобщиха за първи случай на предаване на коронавируса. 60-годишна жена, завърнала се в Чикаго от Китай, е заразила съпруга си. Според директора на Центъра за контрол и превенция на заболяванията Робърт Редфийлд, непосредственият риск за американците е нисък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв