Свързани новини

17.01.2020 12:03

Мъж преби паднал кон с железен прът

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Видеоклип, в който се вижда как мъж пребива уморен кон, потресе Благоевград. Клипът е направен в покрайнините на града, а извършителят на побоя е бил задържан от полицията. От Агенцията за безопасност на храните успокоиха, че конят е в добро състояние, предаде Нова тв.


На клипа се вижда как мъж обикаля около легнал до каруцата кон. След като прави няколко опита да го повдигне, той започва да му нанася жестоки удари с предмет, приличащ на тръба. Конят така и не успява да се изправи, а боят продължава няколко минути. Видеото добива популярност в интернет, а от полицията се самосезират и залавят извършителя. Успяваме да разговаряме с майката на мъжа. Жената е категорична, че конят не е бит много и че за него се полагат достатъчно грижи. Тя разказва, че преди да посегне на коня, синът й Асен е бил с каруцата за дърва.


След инцидента животното е било прегледано от ветеринар, който е установил, че конят е клинично здрав и дори няма следи от насилие. От организациите за защита на животните в Благоевград обаче настояват за строги мерки при подобни прояви на насилие.


„ Трагично, нечовешко спрямо тях, защото те нямат глас и не могат да реагират, да ни кажат. Ние сме хората, които трябва да направим нещо. Не може да избяга, вързано там за прангите, за каруцата, с товар. Не се знае в какви условия е било. Не се знае яло ли е, пило ли е вода, това са много важни неща”, коментира Веселка Лазарова от Спасителен център за кучета – Благоевград.


„Шокът ми идва от това, че това не е първи такъв случай, нито в града, нито в държавата... Дали ще кажем шокиращо, потресаващо, много тъжно, слаби са всичките тия епитети”,  каза още тя.


„Искам да попитам коя е структурата, към която можем да се обръщаме в такива ситуации. Защото доколкото разбрахме, кончето си е при стопанина, така наречения стопанин, след издадено становище на БАБХ, че то няма следи от насилие. Но къде могат да бъдат настанявани такива животни, които са били обект на малтретиране”, пита Лазарова.


Какво наказание ще бъде наложено на мъжът, който преби коня си, все още не е ясно. По случая е образувано досъдебно производство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог